Annons:

Rekordstor skatteåterbäring gör att påskresandet skjuter i taket 

Rekordmånga svenskar ska resa under påskhelgen. Det uppger flera researrangörer som Ekot varit i kontakt med.

Alpinjätten Skistar har 31 procent fler bokningar i år än förra påsken. Suget efter den norska skidorten Trysil är störst, följt av Åre, Sälen och Vemdalen.

Även de bokade utlandsresorna ökar. Apollo uppger att det är ”klassiska resmål” som Kanarieöarna, Egypten och Förenade arabemiraten som lockar mest.

– Skatteåterbäringen är rekordstor och kan spela in, säger Vings kommunikationschef Claes Pellvik om vad som kan ligga bakom det stora ressuget.

På grund av de höga räntorna kommer ovanligt mycket skatteåterbäring betalas ut till svenskarna i år. För den som levt på gränsen under året verkar det extra tillskottet komma väl till pass – och resesuget har skjutit i höjden.

Enligt statistik från resesöksajten Momondo ökade sökningar på resor i Europa under det kommande halvåret med 43 procent mellan den 4 mars och 10 mars, jämfört med månaden innan.

– Det indikerar att svenskarna känner sig färdiga med den långa, kalla mörka vintern på hemmaplan och längtar efter mer sol och värme, säger Per Christiansen, reseexpert på Momondo.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024