Annons:

Premium

Resenärerna som alla vill slippa

Att resa är att möta det oförväntade. Men resenärer gör i sig också oförväntade saker. Som att umgås med krokodiler, fäkta med Toblerone eller kasta in mynt i flygmotorn för att bota sin flygrädsla. Allt kan hända – och har nästan hänt. Text: Janne Sundling

Den kanadensiska tidningen The Globe and Mail har för vana att samla ihop exempel på konstigt turistbeteende eller märkliga saker som hänt på resor. I deras årliga ”Globe’s Travel Hall of Infamy Awards” har genom åren många märkliga beteenden och händelser registrerats. 

Här är ett axplock av dem:

• Handduksbålet

2007 var en person kombinerad chaufför och reseledare för en bussresa till en italiensk badort. På plats klagade resenärerna över de andra gästernas beteende att gå ut till poolområdet och markera ”sin” plats med en handduk. Han tog till greppet att samla ihop alla handdukar i en hög vid poolområdet. I två dagar upprepades detta, och det gjorde gästernas paxning av platser också. Den tredje dagen hade han tröttnat och samlade ihop alla handdukar, bar ner dem till stranden och eldade upp alltihop.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium