Annons:

Rusning på resor efter restriktionsbeskedet – nu stiger priserna

I efterdyningarna av regerings besked att lyfta alla restriktioner från och med nästa vecka var det många som bestämde sig för boka in sin sommarresa. - Bästa försäljningsdagen sedan pandemin startade, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours i ett pressmeddelande.

”Efter två års pandemi har flygkapaciteten på marknaden minskat kraftigt”

Igår sålde Airtours 600 resor, vilket ska jämföras med de cirka 30 om dagen man hade i december.

– Vi har sett liknande mönster i till exempel Danmark, när myndigheterna har lyft restriktionerna har det uppdämda behovet för att resa lett till kraftigt ökad efterfrågan på resor, säger Stefan Chatzopoulos i ett pressmeddelande.

– Efter två års pandemi har flygkapaciteten på marknaden minskat kraftigt och den kommer inte hinna studsa tillbaka för att möta den uppdämda efterfrågan som kommer finnas till sommaren. Det kommer leda till högre priser framöver, avslutar Stefan Chatzopoulos.

5 kommentarer

  1. Sandra: Jag har inte flugit sen 1995 och kommer inte göra det nu heller. Det är inte säkert till 100 %.
  2. EM: Sandra, det är inte säkert att gå över vägen heller..
  3. Carl Jansson: Sandra: Och vad är säkert till 100%? 🤔
  4. Erik: Fy fasen. Kan riktigt se hysterin på stränderna, på sevärdheterna, hotellen, restaurangerna, flygplatsen osv. Om det varit kaosartat under högsäsongen innan, så hur ska det då inte bli nu när folk väntat 2år på att få resa. Är det verkligen avkoppling när hela resan omgärdas av hysteri?!
  5. SC: Erik, det kommer vara glesare än det varit innan pandemin eftersom det inte någonstans i Europa kommer finnas lika många flygplan till sommaren 2022 som det fanns sommaren 2019. Färre antal flygplan ger färre gäster, men förmodligen högre priser.