Annons:

Annons:

Så ska Egypten locka tillbaka turisterna

Egyptens turismminister har lagt fram en plan för hur man ska locka tillbaka turisterna till Egypten.

Egyptens turismminister Yehia Rashed presenterade förra veckan en ny plan för hur Egypten ska locka tillbaka turister till landet.  Sex prioriteringar står i fokus och tanken är att man ska se resultat redan efter sex månader.

Så här ska Egypten arbeta för att locka tillbaka turisterna:

  1. Ingå nya partnerskap. Det vill säga arbeta med internationella turismpartners.
  2. Ta världen till Egypten. Man ska samarbeta med Egyptens nationella flygbolag, EgyptAir, för att utveckla nya destinationer. Samtidigt vill man stödja charter och lågkostnadsbolag för att få fler turister till landet.
  3. Satsa på innovation och investeringar. Man vill förbättra Egyptens turistinfrastruktur genom att stödja investerare med nya idéer.
  4. Höja ribban. Man vill möta högsta internationella standarder genom uppgraderade produkter och servicenivåer på turistanläggningar.
  5. Locka internationella investerare. Man vill få utländska direktinvesteringar till egyptiska turistnäringar.
  6. Jobba med grön turism. Man kommer att satsa på och utveckla trenden för hållbara miljövänliga boende, transporter och aktiviteter.

– Min enda mål är att få ett stort antal turister tillbaka till Egypten, sa Yehia Rashed i ett pressmeddelande från Egyptiska turistambassaden.

– Detta är början på en spännande tid och möjlighet för egyptiska turismen. Egypten kommer återigen att vara en av de mest eftertraktade platserna att besöka i världen.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020