Annons:

Så ska Kroatien öppna upp efter corona

Kroatiska Turistdepartementet välkomnar svenska semesterfirare. Sedan den 9 maj har 14,000 utländska medborgare kommit in i Kroatien, varav hälften är slovenska medborgare, tack vare ett avtal mellan länderna, enligt ett pressmeddelande. I slutet av veckan kommer Kroatien att tillkännage vilka andra EU/EES länder som landet har träffat särskilt avtal med. Kroatiska morgontidningen ”Jutarnji list”, informerar att från och med första juni kommer avtal med Ungern, Österrike, Tjeckien och Slovakien att träda i kraft. Från 15 juni kommer även ett avtal med Tyskland om fritt inträde mellan länderna att börja gälla.

Medborgare i EU/EES är dock välkomna att turista i Kroatien oberoende av särskilda avtal mellan länderna! För att komma in i Kroatien ska utländska medborgare i nuläget uppvisa dokumentation som bevisar bostadsägande, inbjudan till affärsresor, intyg om egen båt i kroatisk marina, familjeärenden, eller bekräftelse av semesterbokning (hotell, lägenhet, camping, bokad båt etc).

Samtliga inkommande resenärer får vid gränsen ett infoblad från Kroatiska Folkhälsomyndigheten med instruktioner om försiktighetsåtgärder för att förhindra smittspridningen.

Landet har 2,228 bekräftade fall av coronaviruset, 95 personer har dött, 130 är inlagda på sjukhus och 10 patienter ligger i respirator. 1946 personer har friskförklarats. Inga nya fall har rapporterats det senaste dygnet.

En applikation är under utveckling som ska göra det möjligt att registrera sitt besök i Kroatien redan före avresan, för att förkorta väntetiderna vid inresan i landet!

7 kommentarer

  1. Vera: Mycket korekta ,och detaljerade information. Stor tack.
  2. Vera: Jag tror ,att för många Svenskar ,blir ingen problem ,komma in i Kroacien med bevis om bostadsägande ,(lägenheten ,båt). En aplikation som kommer att göra möjligt,att registrera sin besök i Kroacien wellkomnas.
  3. Rebel: Varför vill man ens åka dit haha
  4. Za dom spremni: Vrf skulle man inte vilja åka till det finaste landet?
  5. Matilda: Håll dig innanför Sveriges gränser.din IDIOTISKA kommentar säger allt om dig.
  6. V:G: ja dit komentar Matilda kann man inre tolka på ett annat sät en rasistisk.
  7. Vera: Du fattar vist inte Rebel ,att Svenskarna åker till Kroacien på grund av det renaste havet inom Evropa. Att Svenskarna äger jätte vilor sam lyksiga båtar. Det är vel därför semestrar dem i Kroacin.
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024