Annons:

Annons:

Så turistar svenskarna

Svenskar ser sig gärna som äventyrliga turister, men enligt Expedias kartläggning är Sverige landet lagom och svenskarna mycket förutsägbara.

Den typiske svensken bokar sin semester en måndag i mars, och reser helst iväg vid påsk eller i juli. Barcelona i påsk, Rom i juli eller Mallorca i november. Svenskarna, och för den delen våra nordiska grannar, är i regel rätt förutsägbara som turister. Vi bokar våra resor i relativt god tid, vi betalar lagom mycket för våra resor och vi åker gärna tillbaka till samma destinationer år efter år, det visar en europeisk sammanställning som nätresebyrån Expedia.se har gjort.
 
Svenskar bokar i snitt sina flygresor 45 dagar i förväg, att jämföra med norrmännen som bokar sina flygresor med 52 dagars framförhållning ochdärmed utmärker sig som världsmästare i reseplanering av flyg. Italienarna däremot har sämst framförhållning och bokar sina flygresor 26 dagar i förväg.
 
Svenskarna bokar sitt boende 36 dagar i förväg och föredrar en medelhög standard. Fyra av tio bokar trestjärniga hotell och lika många väljer ett boende med fyra stjärnor, medan sju procent lyxar med fem stjärnor. Italienarna däremot värderar boende med hög komfort, 56 procent av hotellen de bokar har fyra stjärnor eller fler.
 
– Nordiska resenärer är överlägset bäst på att boka i tid. Om vi till exempel tittar bokningar av hotell så betalar svenskarna i snitt 20 procent mindre än Italienarna, och är ute 9 dagar tidigare för att boka. Svenskarna må vara förutsägbara, men de vet hur man reser smart, säger Mikael Andersson, Europachef Expedia.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Sales and Marketing Director International till Viking Line
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019