Annons:

Annons:

Samisk turism satsar på norrsken

Det samiska ekoturismföretaget Nutti Sámi Siida har märkt att norrskenet är vad som lockar kunderna och satsar nu stort på skenet.

Nu utökar det samiska ekoturismföretaget Nutti Sámi Siida sin verksamhet med femdagarsturer som kombinerar upplevelser i Sápmi med fotokurs ledd av norrskensfotografen Peter Rosén. 
 
– Vi märker att många som besöker oss vill fånga norrskenet på bild. Men nattfotografering kräver både bra kamera, stativ och lite mer kunskap än vanlig fotografering. Peter Rosén har lett naturfotokurser i över tio års tid och kommer att lära både nybörjare och mer avancerade fotografer hur man bäst fångar norrskenet, renslädesfärd och lávvu på bild, säger Nils Torbjörn Nutti som drivit företaget tillsammans med Carina Pingi i 16 år. 

Nutti Sámi Siida i Jukkasjärvi invigde för tre vintrar sedan sitt camp ”Reindeer Lodge” med stugor inspirerade av samisk design och med renar och samiska tältkåtor runt knuten. 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA