Annons:

Samoa hoppas på snabb återhämtning för turismen

Nästan två veckor efter att flodvågen sköljde över Samoa försöker befolkningen samla ihop spillrorna och börja om på nytt. En av de viktigaste faktorerna för en nystart är - turismen.

140 människor sveptes iväg i vågorna, drunknade eller krossades under all bråte. Många av dem var på Samoa för att semestra. Oron för att turisterna ska överge den lilla önationen och inte hitta tillbaka har varit och är fortsatt stor, rapporterar australiska medier.
 
Stranden Faofao, tidigare populärt bland amerikanska och nya zeeländska besökare, drabbades hårt när tsunamin nådde land. Vid palmerna har en bil klämts fast som skymmer utsikten mot havet. Men med både lokala ansträngningar och utländsk hjälp tas redan små steg mot återhämtning. På stranden har en provisorisk bar byggts och bartendern Auva’a Tabu är väldigt hoppfull och tror att turisterna snart kommer tillbaka.
Faofao var ett av områdena som drabbades allra värst men stora delar av Samoa klarade sig också från översvämningarna, något som landets myndigheter nu försöker upplysa möjliga gäster om.
 
Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.