Annons:

Premium

Saudiarabien storsatsar på turism och logistik

Saudiarabien siktar på att växa kraftigt inom turism och att bli ett logistiknav. Riyadhs flygplats ska få en större utbyggnad för att ta emot 120 miljoner resenärer 2030. Text: Janne Sundling

”King Salman-flygplatsen ska hantera 185 miljoner resenärer”

Den saudiarabiska kronprinsen Mohammed bin Salman presenterade på måndagen landets planer på att förvandla Riyadhs flygplats till ett massivt flygnav med sex parallella landningsbanor och utformad för att ta emot upp till 125 miljoner resenärer år 2030, rapporterade statliga nyhetsbyrån SPA.

Saudiarabiens förmögenhetsfond, Public Investment Fund, ska bygga King Salman International Airport, som ska sträcka sig över 57 kvadratkilometer och inkludera nuvarande King Khaled-flygplatsen, sa SPA.

Flyg är en del av regeringen strategi för att bli ett globalt transport- och logistiknav 2030, med Riyadhs flygplats som bas för ett nytt flygbolag, RIA, som skulle konkurrera med regionala bolag som Emirates och Qatar Airways.

Mohammed bin Salman, Saudiarabiens kronprins

Saudiarabien har satt höga mål för att diversifiera sin ekonomi och minska sitt beroende av olja, genom hundratals miljarder dollar i en plan kallad Vision…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium