Annons:

Semesterresan utomlands bokas allt tätare inpå avfärd

Januari är traditionellt sett resebokningsmånaden nummer ett. Tidigare har främsta fokus varit på bokningar av sommarresor, samt i viss mån kommande vinters utlandssemestrar. Det senaste året har dock en förskjutning skett mot ett allt senare bokningsbeteende, och svenska resenärer bokar numera sin semesterresa utomlands tätare inpå avresedatum än tidigare, enligt ett pressmeddelande.

– Vanligtvis har de flesta januaribokningar gällt sommarens resor. Under det senaste året har vi dock sett en förskjutning mot ett mer avvaktande bokningsbeteende, där svenskarna numera bokar sin semesterresa närmare själva avresedatumet. Denna trend har stärkts ytterligare under januari i år, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket i ett pressmeddelande.

Av de resor som bokats i januari 2020 har så många som 56 procent varit resor med avresa mellan januari – april, medan endast 11 procent gäller bokningar för sommarresor i juli.

Låga flygpriser och ett fortsatt stort urval gör att det just nu är mycket prisvärt att boka en utlandsresa. Flygbolagens priser stiger oftast ju närmare bokningen sker inpå avresan, och charterbolagens bästa hotell, restid och rumslösningar är de som alltid bokas upp först – och därmed riskerar att bli fullbokade tidigast.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024