Annons:

Annons:

Semestra i Sverige upp 11 procent, här är pärlorna

Att semestra i Sverige har blivit allt mer populärt på bara några år. Dels för att korta resesträckan och värna klimatet, och dels för att det finns så mycket att upptäcka på hemmaplan. Intresset har märkts av för STF då bokningsläget just nu är +11 procent bättre när man jämför vid samma tid förra året, enligt ett pressmeddelande.

– Inför sommarmånaderna juni-augusti ser vi ett ökat intresse att upptäcka Jämtland och Lappland, barnfamiljer lockas till Grövelsjön. Men vi ser också ett växande intresse för favoriter som Österlen, Gotland, Stockholms skärgård och Västkusten. Det finns helt enkelt en möjlighet för var och en att hitta sitt eget svemestermål – oavsett var i landet du befinner dig, säger Jenny Engström på STF.

Tävlingen Årets Svemestermål är avgjord. Svenska Turistföreningen (STF) har gått ut till Sveriges mest erfarna svemesterfirare för att ta reda på vilka deras favoritplatser är inom tio olika kategorier. Det är STFs 238 000 medlemmar som har nominerat de lite mer okända resmålen, och nu är vinnarna utsedda.

STF lanserade ordet svemester förra året, som snabbt etablerade sig som begreppet för semester hemma i Sverige. Tiotusentals har med stolthet använt #svemester för att visa att de stannar i Sverige och tipsar gärna om sina favoriter i vårt avlånga land.

– Oj vad vi underskattade folks engagemang med att använda #svemester. Idag är det en transparent och framförallt en personlig guide för alla som vill turista i Sverige. Med tävlingen Årets Svemestermål 2019 vill vi premiera det vardagligt bekanta och därav de lite udda kategorierna. I det lilla och personliga finns också storheten med att svemestra, säger Jenny Engström, pressansvarig STF.

Vinnare Årets Svemestermål 2019

Årets badklippa – Ramsvikslandet, Bohuslän

Årets bänk – Turkens bänk, Värnamo, Småland

Årets reflektionsplats – Ragnhildsholmen, Hisingen, Bohuslän

Årets klätterträd – Gran i Ryssbergen, Bergshammar utanför Nyköping, Södermanland

Årets selfiespot – Skinnarviksberget, Stockholm, Uppland

Årets utsikt – Sarek, Lappland

Årets torg – Stora torget, Visby, Gotland

Årets solnedgång – Kullaberg, Skåne

Årets skogsglänta – Hindens rev, Vänern, Lidköpings kommun, Västergötland

Årets grusväg – Visingsö, Småland

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.