Annons:

Premium

Sin City tar upp kampen med Silicon Valley

Las Vegas – världens kanske mest turismdrivna stad siktar nu på att ta upp kampen med Silicon Valley om framtidens talang och kunskap. Förstaden Summerlin siktar på att bli USA:s nästa tekniknav. Text: Janne Sundling

I Summerlin bor cirka 100 000 människor och livet där är något annat än det i Las Vegas. Här samlades en grupp på cirka 124 riskkapitalister, teknikgrundare och startup-VD:ar i mitten av september för ett möte för att positionera Las Vegas som ett kommande teknologinav.

Införsäljningen var enkel: Glöm Kalifornien. Ta med din familj, och ännu viktigare, ditt företag, till Sin City.

Teddy Liaw, en entreprenör delade sin egen ”varför jag lämnade San Francisco”-berättelse. Han bodde i stadsdelen Potrero Hill fram till januari förra året, efter att hans barnvagn stals ut ur hans garage.

– Det var väldigt känslosamt. Jag ville inte vara i en position där säkerheten var ett problem, säger han.

Han ”tittade på Austin, tittade på Florida, men slog sig ner i Vegas-området och tog med sig familjen och företaget. Hans var ett av cirka 128 000 hushåll som lämnade Bay Area 2021, enligt US Census Bureau. Callcenterföretaget som han driver, NexRep, är fortfarande baserat i Portland, Maine, men har 100 anställda stationerade i Nevada, men alla har länge arbetat på distans.

FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022