Annons:

Annons:

Skåne ska dra in 6 miljarder mer

Tourism in Skåne ska öka intäkterna från besöksnäringen med 6 miljarder kronor och bli en av Sveriges två mest besökta destinationer.

Den första av fyra strategiska rapporter från Tourism in Skåne presenteras nu. Målet för strategin är att Skåne ska bli en av Sveriges två mest besökta destinationer och att intäkterna ska öka med 34 procent, eller 6 miljarder kronor, till 24 miljarder kronor per år.
 
Rapporten lyfter fram attraktioner med stor tillväxtpotential, som Drömresan, Skånes 75 golfbanor och 150 offentliga trädgårdar. Rapporten innehåller också en kartläggning av utvecklingsprojekt inom besöksnäringen i alla Skånes kommuner.
 
Företagarna och kommunerna i Skåne har några veckor på sig komplettera rapporten med idéer, prioriteringar och ytterligare initiativ för destinations- och produktutveckling. Under första halvåret nästa år kommer ytterligare två rapporter från Tourism in Skåne som behandlar tillgänglighet och gemensam bokningsplattform samt marknadsföringen av Skåne som destination. De tre rapporterna summeras sedan i en strategi- och handlingsplan.

Kommentarer är stängda.