Annons:

Annons:

SkiStar backade fjärde kvartalet

Skidbolaget Skistar redovisar en minskad omsättning med 40 procent till 109 miljoner i kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet på torsdagen. Även rörelseresultatet minskade kraftigt, till minus 206 miljoner kronor, jämfört med minus 117 miljoner i fjärde kvartalet 2018.

Bokningsläget ser dock något bättre ut än i fjol, uppger vd Mats Årjes, men ökningen är marginell: 0,4 procent.

Störst tillväxt ser bolaget på de utländska marknaderna (främst Danmark och Tyskland), vilket är i linje med strategin att öka antalet utländska gäster på våra destinationer.

Så här skriver avgående vd Mats Årjes i ett pressmeddelande:

”Den 30 november slutar min anställning i SkiStar, så detta blir mitt sista VD-ord. Vem som tar över stafettpinnen kommer vi återkomma till i höst. Jag kan konstatera att SkiStar har en starkare position idag än någonsin förut. Inte bara finansiellt, utan även med väl förankrade mål och strategier. Det finns en ledning i bolaget som har alla möjligheter och förutsättningar att fortsätta utveckla det fantastiska bolag som jag har haft förmånen att leda under 17 år som VD.”

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.