Annons:

Annons:

SkiStar backade fjärde kvartalet

Skidbolaget Skistar redovisar en minskad omsättning med 40 procent till 109 miljoner i kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet på torsdagen. Även rörelseresultatet minskade kraftigt, till minus 206 miljoner kronor, jämfört med minus 117 miljoner i fjärde kvartalet 2018.

Bokningsläget ser dock något bättre ut än i fjol, uppger vd Mats Årjes, men ökningen är marginell: 0,4 procent.

Störst tillväxt ser bolaget på de utländska marknaderna (främst Danmark och Tyskland), vilket är i linje med strategin att öka antalet utländska gäster på våra destinationer.

Så här skriver avgående vd Mats Årjes i ett pressmeddelande:

”Den 30 november slutar min anställning i SkiStar, så detta blir mitt sista VD-ord. Vem som tar över stafettpinnen kommer vi återkomma till i höst. Jag kan konstatera att SkiStar har en starkare position idag än någonsin förut. Inte bara finansiellt, utan även med väl förankrade mål och strategier. Det finns en ledning i bolaget som har alla möjligheter och förutsättningar att fortsätta utveckla det fantastiska bolag som jag har haft förmånen att leda under 17 år som VD.”

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA