Annons:

Annons:

Snabbare visumansökan till Kina tack vare ny teknik

Mindre krångel med att ta med sig sitt pass till visacenter. Clarified Visa från svenska Clic Solutions AB är en internetlösning som drastiskt kapar tiderna för visumansökan till Kina, enligt ett pressmeddelande.

– Det är tidsbesparande eftersom den GDRP-anpassade ansökan görs av resenären personligen. Resenären lämnar all information i sin ansökan online och får ett snabbt besked via mail redan inom tre arbetsdagar. Och resebyrån kan boka upp till fyra dagar före avresa, vilket innebär en mycket mer flexibel och snabbare lösning. Dessutom är genomförandet gratis för resebyrån, säger Clic Solutions VD Ali Jawady.

Han konstaterar att det endast är granskning och beslut som fortfarande tar viss tid. Själva ansökningsproceduren och leverans går alltså på nolltid tack vare den lösning hans företag byggt upp – samtidigt som man reducerar krångel och minskar resenärernas osäkerhet kring visum, 

Den nya snabba visumtjänsten är framtagen i samarbete mellan det svenska IT -säkerhetsbolaget Clic Solutions AB och ett av Kinas största statligt ägda reseföretag, China International Travel Services (CITS). Visumen utfärdas av den kinesiska myndigheten Ministry and Public Security P.R.C. 

– Vi har märkt ett stort intresse bland kunder som åker till Kina för att använda den kraftigt förenklade och mycket snabba procedur som Clarified Visa erbjuder. Clarified Visa tar bort tidigare hinder och underlättar när det gäller framförhållning att boka visum och resor till Kina, säger Chris Fu på Travelnet Special Tours, ett företag med stor erfarenhet av att arrangera resor till Kina från Sverige.

Än så länge gäller dock tjänsten endast för nordiska medborgare, men Ali Jawady ser stora framtidsmöjligheter för Clarified Visa.

– Kina är en bra början. De senaste fyra åren har resandet mellan Västeuropa och Kina ökat med 34 procent. Bara under 2017 ökade flygresandet till Kina till sex miljoner passagerare per år. Det kommer att finnas en stor efterfrågan på snabba och säkra sätt att ansöka om visum, konstaterar Ali Jawady.

Europeiska medborgare behöver visum för besök till Kina. Clarified Visa är en lösning som passar väl ihop med de nya strikta lösningar som tillämpas vid Beijings och Shanghais flygplatser med ny teknik för säkerhetskontroll och biometri 

Clic Solutions har valt Aviareps som distributör av Clarified Visa i Norden vid lanseringen i maj, och ser också Aviareps starkt globala säljnätverk som en framgångsfaktor för expansionen i Europa i ett nästa steg.

Aviareps nordiska VD Tapani Kauhanen, liksom företagets säljansvarige, Stefan Holmström, ser Clarified Visa som en produkt med tydligt mervärde för sina existerande kunder; flygbolag, turoperatörer och resebyråer. 

– Clarified Visa passar väl in i vår produktportfölj. Vi har ett brett nätverk inom resebranschen och det är av stor vikt för oss att ständigt komplettera och förnya vårt erbjudande. Tjänster som Clarified Visa erbjuder snabbare och säkrare hantering för våra kunders resenärer och ger dessutom nya intäkter, säger Tapani Kauhanen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.