Annons:

Sommarresorna ökar med tio procent

Turkiet har passerat både Spanien och Grekland på topplistan över de mest bokade länderna. Inför sommaren har antalet resebokningar ökat med tio procent enligt Ticket.

Tickets bokningsstatistik visar att antalet resebokningar inför sommaren har ökat med cirka tio procent i år. Turkiet, som är det mest bokade landet, har ökat med sju procent. Tvåan Spanien har ökat med 8 procent medan trean Grekland har minskat med tio procent. En relativt otippad nykomling på topplistan över sommarens mest bokade länder är det klassiska vinterresmålet Thailand. Thailand står för den största ökningen inför sommaren med hela 70 procent.
– Intresset för Grekland har ökat successivt under våren och Ticket ser en uppgång på bokningarna som nu tagit fart på riktigt. Ju närmare sommaren vi kommer desto mer börjar Grekland ta igen det tapp som landet hade i början av året. Då hade Kreta en femteplats på topplistan över de mest bokade destinationerna. Idag har ön klättrat upp på tredjeplats, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.
Svenskarnas intresse för stadssemestrar under sommarperioden är fortfarande anmärkningsvärt stort. Topplistan över sommarens mest bokade destinationer utgörs till hälften av storstäder; New York, London, Barcelona, Paris och Rom. Och bland dessa är det New York som ökat mest med 26 procent.
– New York har blivit en otroligt bred destination som tilltalar alla målgrupper. Med dess makalösa utbud av allt från världsberömda stjärnkrogar, museum och Broadway-musikaler till sport och alternativa klubbar finns här något för alla, oavsett ålder och intressen. Men framför allt är det den enastående shoppingen som lockar svenskarna att åka dit, säger Martin Durnik.
Generellt ser Ticket att det finns en stor reslust i sommar. Den eventuella återhållsamheten och avvaktandet som kunde anas vid årets inledning har släppt och trycket på resor ökar ju närmare semestern vi kommer.
– Många svenskar vill solsäkra sin semester genom att åka utomlands. Även om vädret är bra i Norden just nu, så vet man aldrig hur sommaren kommer att bli. För de som fortfarande är osäkra på om de ska boka en resa eller inte brukar vädret kring midsommar bli avgörande, säger Martin Durnik.

Kommentarer är stängda.