Annons:

Annons:

Spanien kräver coronatest av resenärer

Spanien kommer att kräva att resenärer från länder med hög risk för covid-19 har med sig ett negativt virustest för att släppas in, skriver El País. Testet får inte vara mer än 72 timmar gammalt och de nya reglerna kommer att gälla från och med den 23 november, meddelade hälsoministern Salvador Illa på onsdagen.

Reglerna gäller alla Schengenländer utom Norge, Finland och Grekland, skriver tidningen.

3 kommentarer

  1. Dyrt: Problemet är att PCR-test i Sverige är så förbaskat dyrt. Minst 1500:- inkl läkarintyg på engelska. Misstänker att det höga priset beror på att någon valt att privatisera stora delar av sjukvården som nu drivs av riskkapitalister och som nu tjänar multum på Corona. Det finns länder som bjuder på PCR-test vid ankomst till länderna, mycket bättre.
  2. Anonym: @Sture Lur - Vilket absurt resonemang. Vi har en kris som inte ska förvärras av riskkapitalister. Med ökad tillgång på tester och smittspårning hade vi kunnat leva som vanligt. Då hade vi inte behövt stänga ner världen på detta vis som gjorts. Företag kursar, blöder pengar, folk blir arbetslösa. Hade vi bara kunnat tillgängliggöra tester för alla så hade den långsiktiga besparingen varit mycket större om världen hade kunnat fortgå.
  3. Andres: Tror det är bättre att du tar en lur istället för att svara så dumt. Hela resebranschen, flygbolag, hotell, restauranger, butiker behöver resenärer för att kunna överleva och fortsätta existera. Vi bör resa och nyttja dessa företag mer än tidigare eller åtminstone försöka stödja så gott det går
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.