Annons:

Annons:

Spanien säger ifrån – för många turister!

Trycket på Spanien i sommar är högt. Men i Spanien pratas mer och mer om hur man måste börja begränsa turismen.

Turism är en av Spaniens viktigaste näringar förvisso men flera destinationer är rädda för att trycket blir för högt. Det skriver DN.

Trycket på Spanien är extra högt i sommar. Man räknar med cirka 80 miljoner besökare, en ökning med 20 procent jämfört med förra året. Ökningen menar man beror till stor del på att många turister flyr Egypten och Turkiet.  Men i Spanien höjs allt fler röster mot turistströmmen enligt DN.

I Barcelona började man demonstrera mot turismen  redan för ett par år sedan. Förra året infördes ett stopp för etablering av nya turistboenden och stora turistgrupper tilläts inte att besöka La Boqueria, den populära matmarkanden, under vissa tider.

Förra året började även Kanarieöarna säga ifrån, skriver DN. På Kanarieöarna bor cirka 2 miljoner men ögruppen besöks av 13 miljoner turister om året. Regionspresidenten Fernando Clavijo säger att de måste tänka på kvaliteten på turismen som erbjuds. Han har börjat prata om massturismens inverkan på miljön och vill begränsa antalet turister på Teneriffa och Lanzarote.

Även på Mallorca hörs kritiska röster. 1 juni införs en turistskatt på Mallorca för att värna om miljön. I våras har det enligt DN också börjat dyka upp graffiti målningar med budskap som ”turister åk hem” och ”turism är terrorism”.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019