Annons:

Annons:

Spanska turistbyrån i strejk

Den spanska fackföreningen Unión General de Trabajadores (UGT) har utlyst strejk för de anställda inom den spanska ambassadens alla avdelningar i Sverige, däribland Spanska turistbyrån.

Strejken inleddes igår den 21 juni och fortsätter idag. Den berör anställda vid Spanska Ambassadens Kansli, Handelsavdelning, Spanska Turistbyrån och Instituto Cervantes i Stockholm.

Spanska Turistbyrån skriver i ett pressmeddelande att ”de anställda protesterar mot en allvarlig och ackumulerad löneförlust som i åratal fördjupat de redan existerande stora löneskillnaderna mellan en anställd vid den spanska staten och anställda inom liknande kategorier i Sverige”.

Enligt turistbyrån har lönerna för de lokalanställda vid spanska administrationen i Sverige varit frysta sedan 2009 och ligger därmed långt under medellönen för liknande kategorier i Sverige. UGT och Unionen begär att lönerna snarast likställs med de lokala lönerna i Sverige, enligt pressmeddelandet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019