Annons:

Annons:

Campingaffären: “Köpesumman är hemlig”

Johan Söör, vd för Nordic Camping & Resort, kommenterar köpet av Nordic Camping.

Berätta om dagens stora affär?

– Detta är ett helt nytt kapital i campingbranschen. Vi på Nordic Camping går samman med First Camp med vår huvudägare Norvestor kvar som ägare. First Camps ägare ligger kvar med ett lån. Men köpesumma går vi inte ut med.

Hur stora är ni nu?

– Vi har ett 40-tal campingplatser i Sverige och nu även Danmark, med First Camps 14. Totalt 700 anställda. Tillsammans har vi sista året investerat 80 miljoner i våra befintliga anläggningar. Alla kurvor pekar uppåt och detta är verkligen bransch med stor potential.

Men det är mycket kvar att köpa…

– 90 procent av alla campingar och 85 procent av marknaden ligger utanför oss. Kundernas krav ökar så det finns ett behov av en stor aktör som kan göra de nödvändiga investeringar. Det här är ett första steg av konsolideringen av marknaden.

Hur ser framtiden ut?

– Vi ser en stor marknad i affärsresor. Hälften av våra intäkter är stuguthyrning. Många byggbolag bor hos oss och säljare som vill ställa bilen utanför “sitt” hus och kunna laga mat och bo prisvärt. Vi tittar på förvärv i hela Norden, inom några år hoppas vi ha 50-60 anläggningar.

Du hittar du du vår podcast-intervju med Johan Söör från 2018 här.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020