Annons:

Annons:

Statliga miljoner till Skistar-liftar: ”Satt i system”

Skidanläggningsjätten Skistar har genom ett speciellt upplägg fått närmare 80 miljoner kronor i statligt glesbygdsstöd för att bygga åtta nya stolsliftar i Åre och Vemdalen, skriver SvD. I branschen kallas upplägget för ”Vemdalsmodellen”. Skistar går in som delägare i små nystartade bolag som sedan ska bygga liftar på Skistars områden. Skistar tecknar sedan avtal med bolagen om att hyra liften. På så vis går stödet till ”småbolag” och en större andel av projekten kan finansieras med stöd från Tillväxtverket. – Jag kan förstå att det ser ut som att Skistar har satt det här i system, säger Göran Lättman, ansvarig för utbetalningarna vid Tillväxtverket, till SvD.

Den tidigare riksrevisorn Inga-Britt Ahlenius menar att det sätt som Skistar fått statliga miljoner till nya liftar i sina anläggningar är emot bestämmelsernas anda. Men hon säger till SvD att systemet verkar vara lagligt.

Hennes personliga uppfattning är att Tillväxtverket hade kunnat tolka lagens anda annorlunda än man gjort.

– Inget värre kan ju dessutom hända än att Skistar får överklaga och att statsmakterna till slut tvingas detaljreglera, säger hon till tidningen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019