Annons:

STF: Nu är det enklare att turista hållbart i hela Sverige

Att kunna turista hållbart blir allt mer populärt. För att göra det ännu enklare för gästen har Svenska Turistföreningen skapat STFs Hållbarhetslöfte – ett löfte till gästen om att vi jobbar med hållbarhet. Nu när 2019 summeras har alla STFs nästan 250 boenden i hela Sverige avgett Hållbarhetslöftet, enligt ett pressmeddelande.

Under året som gått har hela 120 STF-boenden över hela landet avgett Hållbarhetslöftet och därmed anslutit sig till den skara som redan hunnit göra det sedan lanseringen 2017. Hållbarhetslöftet visar för gästerna att boendet arbetar med hållbarhet ur alla perspektiv. Det kan bland annat vara att boendet hushållar med vatten och energi, bidrar i sitt lokalsamhälle och ger bra arbetsvillkor till sina anställda. De hjälper helt enkelt sina gäster att göra sin vistelse mer hållbar.

– I en tid när många vill turista klimatsmart vill vi göra det enkelt att resa och övernatta hållbart runtom i Sverige. Med Hållbarhetslöftet lovar vi våra gäster att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Vi har nu nått vårt mål att alla STFs boenden har avgett löftet, avslutar Maria Lidberg, hållbarhetsansvarig för Svenska Turistföreningen i ett pressmeddelande.

STFs Hållbarhetslöfte möjliggör för såväl stora som små boenden att utifrån sina lokala förutsättningar visa upp sitt hållbarhetsarbete för gästerna. Löftet ersätter dock inte en miljömärkning vilket många boenden också har. Nya boenden ansluter sig hela tiden till Svenska Turistföreningen och får då avge Hållbarhetslöftet löpande.

Kommentarer är stängda.