Annons:

Annons:

Stockholms Turistbyrå öppnar vid Centralen

Den nya turistbyrån i Stockholm har flyttat och slår upp sina portar på Vasagatan i dag torsdag.

Den tidigare turistbyrån i Sverigehuset vid Kungsträdgården stängdes den 30 augusti. De nya lokalerna mitt emot Centralstationen är mycket ljusare och modernare än de gamla, även om ytan är något mindre.
– Vi har velat komma närmare turisterna och finnas tillgängliga för dem när de anländer till Stockholm. Många anländer till Centralen med tåget eller från Arlanda. Vi tror att vi kanske kommer attfå  fler turister som kommer flera gånger till turistbyrån under ett Stockholmsbesök, säger Eva Camil Fuglseth, chef för Turistservice inom Stockholm Visitors Board.
750 000 besökare kommer till turistbyrån varje år, under högsäsongen upp till 6 000 personer om dagen. 40 ton broschyrer delas ut.
Förutom informationsdiskarna präglas de nya lokalerna av de temaöar som är utplacerade i lokalerna. Där hittar uristerna samlad information, både i pappersform och digitalt, om några av de mest efterfrågade sevärdheterna: De kungliga slotten, muséerna, skärgården och båtutflykter. Det finns även utställningsyta som turistföretag kan hyra, först ut är Östasiatiska museet som promotar sin utställning om terrakottarmén från Xian.
På bilden syns förutom Eva Camil Fuglseth även Peter Lindqvist, vd för Stockholm Visitors Board.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.