Annons:

Annons:

Största turistlandet Frankrike gör comeback på tur

Efter ett par års frånvaro gör världens största turistland comeback på TUR. Frankrike firar med karibiska rytmer och cognac.

– Vi har fått med oss flera hotellkedjor och både gamla och nya destinationer. Det känns jätteskoj att vara tillbaka, säger Jeanette Johansson, marknadschef på Fransk turism & utveckling.
Under mässan får hon sällskap av representanter från Alsace, franska slottshotell, hotellkedjor och incomingbyråer. Dessutom gör Cognac och Guadeloupe debut på mässan. Det kommer att märkas i form av cognacprovningar och karibiska rytmer.
– Guadeloupe är vår största utomeuropeiska destination, mycket tack vare att Langley erbjuder charter dit. Det är ett resmål som svens-karna börjar upptäcka mer och mer. Har man varit i Thailand två–tre gånger är Guadeloupe ett utmärkt alternativ.
Cognac ligger vid Atlantkusten i västra Frankrike, ett område som har blivit allt populärare tack vare Norwegians direktlinje till Bordeaux.
– Det är ett alternativ för svenska Frankrikeresenärer som redan har varit på Rivieran och i Paris och söker något annorlunda.
 Sju till åtta procent av svenskarna reser till Frankrike varje år. Även om det bara är drygt en procent av de 80 miljoner besökare som årligen besöker landet är Sverige en viktig marknad för fransoserna.
– Vi är resvana och gillar att resa individuellt. Det passar Frankrike som aldrig blir något land för massturism. Dessutom är vi svenskar väldigt intressanta för våra franska leverantörer inom segment som skidor, golf och konferens, säger Jeanette Johansson.
– De har börjat vända blicken mot Skandinavien nu när antalet besökare från de spanska, engelska och amerikanska marknaderna har gått ner kraftigt. Sverige har ett gott rykte och förhållandevis stabil ekonomi även i kristider. Man kan säga att vi överlever tack vare krisen.
 Jeanette Johanssons Frankrikefavoriter
• Upptäck landsbygden! Hyr bil och kör dit näsan pekar. Helst i maj eller september. Längs vägen kan du ta in på små privatägda hotell, slottshotell eller bondgårdar för 20 euro natten.
• Det finns fler storstäder än Paris. Lyon till exempel, det är som ett småskaligt Paris utan Eiffeltorn. Allt finns på gångavstånd. Härliga butiker och världskänt restaurangutbud.  
• En annan häftig storstad är Marseille. Det kulturella utbudet är enormt. Här ska man promenera runt, äta bouillabaisse och shoppa på alla härliga marknader.
Och njuta av vädret – i mars kan det vara 20 grader och sol.
• Antibes Juan-les-Pins är en av de klassiska badorterna på Rivieran. Här arrangeras Europas äldsta jazzfestival Jazz à Juan som fyller 50 i år och firar stort i sommar.
• För oss ”barnsliga” är ett besök på Disneyland Paris aldrig fel. Har man barnen med
 sig blir man garanterat en populär förälder i flera dagar efteråt.
TEXT: ANNIKA GOLDHAMMER

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020