Annons:

Annons:

Israeliska turistministeriet sponsrade inte Bindefelds fest i Tel Aviv

Svar till Viggo Cavlings krönika publicerad 2019-09-27. Många personer har kontaktat oss med anledning av Micael Bindefelds fest i Tel Aviv och antagit att vi varit inblandade i projektet. Vi har förståelse för att man kan göra sådana antaganden i och med att exponeringen av festligheterna i Tel Aviv var omfattande men så är inte fallet. Israeliska turistministeriet har inte på något sätt varit inblandat.

De senaste tre åren har Israel vuxit i popularitet som turistdestination, i synnerhet Tel Aviv. Det tillhör nu bland de mest besökta turistmålen I världen och Tel Aviv utnämns återkommande som en av de bästa partystäderna i världen, den bästa staden inom vegan-gastronomi och senast för ett par veckor sedan fick Israel ta emot pris som bästa turistdestination utanför EU på Danish Travel Awards. Att man väljer att hålla sin födelsedagsfest i Tel Aviv är inte förvånande. 

Israeliska turistministeriet genomför varje år en undersökning bland turister i samband med att de lämnar landet vilket ger oss lärdomar och förståelse kring folks upplevelser. De senaste tre åren har turismen från Sverige ökat med 53 procent och av dem är 59 procent på besök landet för första gången. 90 procent av turisterna uppger att de haft en bra upplevelse under resan och är nöjda med destinationen. 

Många av oss som semestrar i andra länder behöver ställa oss frågan om den politiska ställningen i landet påverkar våra val av destination att semestra på. I många länder med populära turistmål råder samhälleliga eller politiska situationer som inte är oproblematiska. När det kommer till Israel verkar det som att folk inte kan bortse från politisk konflikt på samma sätt. Israel är ett demokratiskt land som har ett stort utbud för turister vilket vi är stolta över och vi tror att turismen bidrar till en bra utveckling i landet.

Vänligen

Nira Fisher

Director, Israel Government Tourist Office (I.G.T.O), Nordic Countries

Kommentarer är stängda.