Annons:

Annons:

Svemester ger klirr i kassan på svenska hotell

Den svenska besöksnäringen fortsätter växa och under sommarmånaderna juni och juli ökade antalet gästnätter med 7 procent jämfört med samma period förra året. Ökningen beror framförallt på att fler svenskar semestrat hemma, enligt ett pressmeddelande från Visita.

Svenska hotell, vandrarhem och andra kommersiella boenden hade en ny fantastisk sommar med över 11,5 miljoner gästnätter under juni och juli. En ökning med 7 procent jämfört med samma period förra året, visar inkvarteringsstatistik från SCB. Ökningen beror dels på fler europeiska gäster, men allra mest ökar antalet gästnätter från svenskar.
– Det är en stark utveckling. Allt fler söker efter hållbara och genuina upplevelser och där är svensk besöksnäring långt fram. Det tillsammans med den svenska naturens dragningskraft gör Sverige till ett attraktivt resmål, säger Jonas Siljhammar, vd Visita i ett pressmeddelande.

Även augusti var en stark månad för hotellen i storstäderna, visar siffror från Benchmarking alliance som Visita tagit fram. Beläggningen var 83 procent, en ökning med nästan två procentenheter jämfört med samma månad förra året. Samma bild ger de campingplatser som hittills rapporterat siffror för augusti.
– Den samlade bilden är att det varit ytterligare en fantastisk sommar för turismen till Sverige. Näringens betydelse för jobb och tillväxt är stor runt om i Sverige, säger Jonas Siljhammar.

En kommentar

  1. hans: Det som rapporterats det senaste dygnet om gästnätterna i Stockholm och Sverige är en sanning med modifikation. Tar man siffrorna rakt upp och ner ser det ut så där. Lögn, förbannad lögn och statistik, är detta ett klassiskt exempel på. Gör man i stället en analys av siffrorna blir resultatet något annat. Det är gästnätterna ifrån hemland ”uppgift saknas” som spökar. Det gäller att veta vad siffrorna innehåller och relationen dem emellan.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.