Annons:

Annons:

Svenskarnas resande till Thailand upp 71 procent i april

Thailand fortsätter sin popularitet bland svenskarna.

Under de första fyra månaderna 2013 har antalet svenska besök till Thailand ökat med 9,2 procent jämfört med samma period förra året. Resandet till Thailand ligger på en stabil nivå kring 350 000 besök under perioden 2008–2012, enligt statistik från Ministry of Tourism and Sports i Thailand.

I jämförelse med andra europeiska resenärer som besöker Thailand så är det svenskarna som stannar allra längst, i genomsnitt 19 dagar.

– Svenskarna har verkligen tagit Thailand till sitt hjärta och stannar i genomsnitt 19 dagar när de reser till Thailand. Svenskarna har upptäckt att det finns mycket mer att uppleva I Thailand än sol och bad, här finns allt från pulserande storstadsliv, spännande kulturhistoria och natursköna vandringsområden och det är både enkelt och prisvärt att ta sig runt på egen hand säger Nalinee Pananon, chef för Thailändska Turistbyrån i Stockholm.

Mellan åren 2011 och 2012 minskade svenska turister i Thailand med 3,5 procent i genomsnitt, men efter en seg start på året 2013 verkar vinden ha vänt och svenskarna återvänder till landet.

Under januari månad i år minskade svenska resenärer i Thailand med 11 procent, men ökade hela 71 procent under april.

– Siffrorna talar sitt tydliga språk – svenskarnas intresse för att semestra i Thailand är fortsatt stort. Det är för tidigt att säga om 2013 blir ett rekordår i stil med 2008 då vi hade över 390 000 svenska besök, men med hela 71 procent ökning under april så ser det lovande ut. Aprilsiffrorna indikerar också att många svenskar upptäcker att det finns fördelar med att besöka Thailand inte bara på vintern utan även under vår- och sommarmånaderna då priserna på flyg och hotell är lägre, säger Nalinee Pananon.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.