Annons:

Annons:

Svenskt vaccinbevis kan vara på plats den 1 juni

Arbetet med att ta fram en teknisk lösning för ett svenskt vaccinationsintyg bedöms vara klart den 1 juni. Det uppger Myndigheten för digital förvaltning för SR Ekot.

– Den tid som har stått till förfogande är ju minimal och det var nog ingen som trodde att det skulle här gå så bra som det faktiskt gör, säger Mats Snäll, chef för digital utveckling på myndigheten.

I vaccinbevisen kommer det att framgå om man är vaccinerad, om man har testat positivt för covid-19 och om man har ett nytaget negativt test. Det är fortfarande oklart när intyget, som fått namnet Gröna beviset, kommer att börja gälla skarpt.

3 kommentarer

  1. Mats: Gäller detta bara för de som har fått två sprutor och är färdig-vaccinerade ? Eller gäller vaccin beviset om man har fått en dos?
  2. Sven Sprutklar: Hur ska travelNews veta detta? Det får du redan när det lanseras.
  3. Vera: Idag var det klar ,att digitala vaccinpaset kommer att blir GRÖNA BEVISET ,som blir tilgänligt i digital brevlådor, men inte hur ska man gå till väga,eller vem ska överföra vaccinbeviset in i brevlådor med QR koden och personuppgifter. Du som är så smart menar Sven Sprutklar kanske kann svara even på denna frågan
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.