Annons:

Thailand: Turismen ner 80 procent under året

(Direkt) Thailands centralbank sade på måndagen att det kan komma att ta år innan turismen återhämtas till samma nivå som innan coronakrisen. Det rapporterar Reuters. Bank of Thailand (BOT) väntar endast 8 miljoner utländska turister i år, en nedgång med 80 procent jämfört med förra året. En hård ekonomisk smäll då turismen står för 11,4 procent av landets BNP. Centralbanken uppskattar att ekonomin kommer att krympa med 8,1 procent, där botten nåddes under det andra kvartalet. Det sade centralbankschefen Veerathai Santiprabhob i ett seminarium. "Det kommer att ta upp mot två år innan ekonomin har återhämtats till samma nivå som innan covid-19", sade han. Det mest oroande är sysselsättningen, speciellt inom tjänste- och tillverkningssektorn, tillade centralbankschefen.

2 kommentarer

  1. Björn S.: Jag bor i Thailand och följer Bangkok Post, som i en artikel tidigare i juli skrev att turismens andel av BNP är närmare 20%, men statistik kan ju räknas på olika sätt. Mvh. Björn Sandberg (fd AVIANCA repr för Norden)
  2. Erik: Ett annat hårt slag är väl om turister som vanligtvis firar Jul och Nyår i Thailand inte vågar eller kan göra detta i år pga restriktionerna både i Thailand och respektive land
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024