Annons:

Annons:

Tillväxtverket delar ut 60 miljoner till hållbara destinationer

Tillväxtverket har tilldelats 60 miljoner kronor för att utveckla hållbara turistdestinationer för den internationella marknaden. Nu öppnar verket för ansökningar.

Uppdraget är att under en treårsperiod göra extra insatser för att stärka och utveckla hållbara turistdestinationer för den internationella marknaden samt för att stärka innovationsförmåga, kvalitet och konkurrenskraft i små och medelstora turist- och upplevelseföretag. Tillväxtverket har tilldelats 60 miljoner kronor för dessa insatser.
Tillväxtverket öppnar nu för ansökningar om medel från detta projekt. Ansökningar ska vara verket tillhanda senast den 2 maj och beslut kommer att fattas i juni.
De som kan söka är destinationer som har kommit en bit på väg i sin internationalisering, har sin ambition att utvecklas internationellt dokumenterad i en strategisk plan och där riktade insatser från programmet på ett avgörande sätt kan medverka till att stärka aktörers och därmed destinationens innovationsförmåga, kvalitet och internationella konkurrenskraft.
Pengarna kan användas till långsiktig affärs- eller företagsutveckling för destinationen, kvalitetsutveckling, marknadskunskap, hållbarhetsinsatser eller processledning. Medlen får inte användas till investeringar eller marknadsföring.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.