Annons:

Annons:

Trump lyfter turismen till Grönland

Att Grönland varit ett samtalsämne de senaste veckorna är många medvetna om. Det är tydligt att rapporteringen även tänt en gnista i svenskarnas reseplanering, då intresset för att resa till Grönland har mer än tredubblats den sista veckan, det visar färska siffror från hotell- och resesöksajten momondo.se, enligt ett pressmeddelande.

– Svenskarnas sökningar på flygresor till Grönland har ökat med 225 procent under perioden 16-25 augusjämfört med samma period förra året. Det är tydligt att rapportering kring Grönland också påverkar intresset för att resa dit, det menar momondos talesperson Lasse Skola Hansen.

– Vi kan med hjälp av vår data av flygsökningar snabbt se resetrender som är beroende av händelser i världen, och rapporteringen kring den så kallade ”Grönlandsaffären” är ett tydligt exempel på det. Vi ser en stor global ökning av sökningar på resor till Grönland just nu, och det avspeglas tydligt även i Sverige, säger Skole Hansen.

Om statistiken
Siffrorna bygger på sökdata på flygresor till Grönland på momondo.se under perioden 16-25 augusti 2019, för avresor under perioden 23 augusti till 31 December 2019. Denna data är jämförd med sökningar gjorda på resor till Grönland under perioden 17-23 augusti, för avresa under perioden 24 augusti till 31 december 2018.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020