Annons:

Tui stoppar resor – tomt plan ska hämta hem svenskar

Grekiska myndigheter stoppar Tui:s nästa flight till Rhodos, rapporterar Aftonbladet. Därför tvingas resejätten i stället flyga ner ett tomt plan för att hämta hem svenskarna som befinner sig där. I förra veckan landade det första charterplanet från Tui på den grekiska ön efter flygbolaget fått ett specialtillstånd för en ”marknadsföringsresa”. Med på planet fanns journalister och medarbetare men även vanliga charterresenärer, något som Tui säger att man varit tydliga med. Charterplanet väckte stor uppmärksamhet i medier när det landade, något som Tui menar bidrog till att man nu stoppats från ytterligare resor – Anledningen är bland annat den uppståndelse som var kring det första flyget i svensk och grekisk media, säger Adam Györki, presschef på flygbolaget.

12 kommentarer

 1. Sigurd: Otroligt klantigt skött av TUI, den negativa responsen som resan genererat påverkar hela Svenska resebranschen negativt, även att de skulle "fifflat" för att få flyga kastar ett skimmer över hela branschen.
 2. Anders: Hej, vad är det som är klantigt? att man gjorde en övernskommelse med grekiska turistministern. Ska bli intressant när det kommer upp hur konkurenten lyckades påverka beslutet.
 3. Severin Suveren: Fatter ikke hva som er så vanskelig med dette. Siden staffan stakkarsdreng har gitt makten til tengel, så vil ikke verden ha besøk av svensker. Så enkelt.
 4. Annette Qvarnlöf: Att den norska kommentaren får ligga kvar med anledning av nedvärderande ton.
 5. Driten: Vi vill inte ha besök av norskar heller.ändå dräller det av norskar i Sverige .
 6. Shoefast: Den kommentaren är förtjänad och ska stå kvar, den visar en liten del av hur misskött Sverige är
 7. Alexander: Det har alltid funnits en NOTAM från Grekland om att inte tillåta några direkta flyg från Sverige. Svenska medborgare är välkomna när de flyger via andra länder. Jag förstår inte att man har gjort en följetong av detta.
 8. Eva: Väldigt elakt sagt av norrmannen och fattar inte vad de har emot oss? Det var inte vi som spred corona, vi fick hem det, fanns inte här i Sverige och vi har inte största siffran av dödsfall i Europa, nu bojkottar jag Norge, ska aldrig åka dit och vad det gäller Tui så tycker jag att Grekland har lika mycket skuld idetta!
 9. mellgrenanne60@gmail.com: Att grekiska myndigheter först tillåter resan och inte är restriktiva och tydliga om vilka som får hänga på är slött, Detta tyder på att länder inte är tillräckligt beredda ännu att hantera situationer med smittspridningsrisk.. 🏝️ De verkar ha tjuvstartat? 🤔 Norge och övriga nordiska grannländer, täpp igen truten, corona kommer som bekant från Kina INTE Sverige!
 10. ULF.STARE@GMAIL.COM: Tjafs, det är vad det är. Lägg ner kommentarsmöjligheterna, det gagnar inte någon begåvad individ. Hälsningar /Hälsingen.
 11. Ödmjuk: Stötta,känsliga ängsliga svenskar. Historien upprepar sig. Egot och storhetsvansinnet har fått sig en rejäl törn här.Håll gränserna vidöppna in i absurdum. Ingen screening vid varken flygplatser eller hamnar.Klart att vi fick in eländet.5500 avlidna svenskar (läs offrade) mot ca 250 norska dags datum.Besserwisser-metodiken fungerade inte för "storebror" denna gång.
 12. Trött på norskar: Jag jobbar i Norge och märker en stor skillnad på mitt bemötande nu och efter corona, jag är så jävla trött på att försvara mig hela tiden gent emot kommentarer. Och när jag säger att jag har bott i Norge sen 2010 då vänder de sin ton och ler mot en. Trotts att Oslo har mer smittade än födelseort som har 0smittade men jag kan inte säga att jag bor i Sverige för Sverige är pesten. Och hade en patient i Norge dött av hjärtattack men var corona sjuk så är dödsorsaken hjärtattack, medan vi i Sverige har skyllt allt på corona om coronan fanns i kroppen då patienten avlidit.