Annons:

Annons:

TUR 2009: Försäljning av rymdresor påbörjas i Sverige

Från och med i dag  kan tre svenska resebyråer, som valts ut av Virgin Galactic, börja sälja resor till rymden i Sverige.

– Första förfrågan kom lite över sex i morse. För oss känns det naturligt men väldigt roligt att få i uppdrag att sälja rymdresor. Vi är specialiserade just på annorlunda exklusiva resor nära Kiruna och Spaceport Sweden, där uppskjutningarna väntas äga rum, säger Roland Sand på Icehotel Travel.  
De övriga två resebyråerna som valts ut till återförsäljare av rymdresor är The Search och Upplevelsepresent.se.
Andreas Axelsson på The Search tror att uppdraget kommer att ge ett stort uppsving för företaget.
– Initialt får vi mycket medial uppmärksamhet, vilket är viktigt för oss som en liten arrangör. Vår ambition på lite längre sikt är dock att sälja rymdresor till våra kunder, säger han.
Företaget är specialiserat på att sälja expeditioner till exempelvis Mount Everest och Kilimanjaro till små grupper samt resor till lyxigare resorts på till exempel Mauritius. The Search är en bifirma till Nätresebyrån AB, som omsätter 18 miljoner om året.
Enligt Stephen Attenborough på Virgin Galactic har det varit stort intresse från den svenska resebranschen för uppdraget.
– Vi har valt ut nischade agenter som känner sina kunder väl, är riktade mot det högre segmentet och sysslar med annorlunda reseupplevelser oc h som kan hitta de kunder som är intresserade av att vara rymdpionjärer, säger han.
I dag finns 93 agenter i 42 länder som ska sälja rymdresor. Så här långt har över 300 resor sålts, varav minst fyra sålts till svenskar.  Priset ligger i dagsläget på cirka 1,7 miljoner svenska kronor för en resa.
 
 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.