Annons:

Annons:

TUR 2009: Virtuella möten genererar fler fysiska möten

Norrmannen Elling Hamso talade inför fullsatt läktare på TUR om hur Millenium-generationen kommer att mötas. Mer datorspel åt folket var en av hans uppmaningar.  

– Jag är arg på TUR, utropade Elling Hamso. Han var inbjuden för att tala om Facebook-generationens möten på Meetings@TUR och det som han efterlyste från arrangörerna var just en Facebook-grupp för TUR-besökare.
– Jag vet att det finns massor med människor här som har samma intressen som jag, dem vill jag träffa, och en Facebook-grupp hade definitivt underlättat det för mig. Så hemläxa åt TUR-arrangörerna till nästa år.
Det är på detta sätt han menar att Milennium-generationen möts. De unga använder internet på ett nytt sätt och förbereder sina möten genom att ta reda på information på nätet innan mötet äger rum.
– De virtuella mötena kommer inte att ske istället för de fysiska, utan de kommer komplettera varandra. I takt med att nya kontakter knyts på nätet genom Facebook och andra communitys kommer behovet av fysiska möten öka.
Millenium-generationen tar saken i egna händer och sitter inte handfallna och väntar på att en auktoriet ska leda. Detta menar Elling Hamso är ett resultat av att de växt upp med datorspel, där just saker som risktagande, lärdom av sina misstag och uthållighet förekommer hela tiden.
Elling Hamso kallade nya generationen för Millenium-generationen, Michel Dahlén, professor på Handelshögskolan och författare till boken ”Nextopia” kallar dem för Generation Boss. Han talade på ett seminarium under torsdagen.
Båda herrar är inne på samma spår – de unga sitter inte och väntar på nästa steg, de tar det själva ute på nätet.
– De är vana med datorspel och ser på världen som sitt eget datorspel som de kan styra.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020