Annons:

Annons:

Turismen fortsätter öka

Turismen har ökat med sju procent internationellt under 2010 års första hälft. Bäst går det för Asien och Mellanöstern.

Sri Lanka har nästintill fördubblat sin turism tätt följt av Japan, Vietnamn och Burma som alla har ökat med cirka 35 procent. Även Thailand visar tappra siffror trots landets politiska osäkerhet och lågkonjunkturen. Det visar världsturismbarometern gjord av FN:s världsturismorganisation (WTO).
 
Precis som efter fågelinfluensan och tsunamin, har länderna i Asien varit snabba att återhämta sig. Sämre går det för Europa, som bara ökat med två procent. 
 
Undersökningen visar även att många har turistat i sina hemländer.
 
– Eftersom resenärerna tenderar att göra kortare resor i tuffa tider har inrikesturismen fått en betydande tillväxt, säger Márcio Favilla, verkställande direktör på WTO.
 
Den totala siffran för inrikesturism beräknas överstiga den internationella fyra gånger.
 
Trots att vi reser mer har vår resbudget inte ökat lika mycket. Orsaken stavas lågkonjunktur. Förutom att många har rest kortare sträckor, har vistelserna varit kortare och många prioriterar att få ut så mycket som möjligt av sin resbudget.
Text: Vagabond

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019