Annons:

Annons:

Turismen i Australien förlorar ”svindlande summor”

Översvämningarna i Australien kommer att kosta den omfattande turismsektorn hundratals miljoner dollar.

Turismindustrin är stor och lukrativ i den australiska delstaten Queensland, men översvämningarna orsakar så omfattande skador att man talar om svindlande pengasummor i förluster.
– Det kommer att vara väldigt, väldigt omfattande och vi talar säkert om hundratals miljoner snarare än något mindre. Det kommer att vara en svindlande summa, säger Daniel Gschwind, chef för Queenslands turismråd.
 
Redan före naturkatastrofen hade landets turismsektor svårt att hantera den starka valutan som fick både utländska och inhemska turister att söka sig till andra länder. Delstaten Queensland är en av landets främsta turistregioner och trots att flera populära resmål inte drabbats av översvämningarna tar följderna ändå hårt.
– En delstat så stor som Queensland har förstås många regioner som faktiskt är öppna för besökare, men nu skadas även de eftersom man i andra delstater och utomlands tror att hela delstaten står stilla, säger Daniel Gschwind.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019