Annons:

Annons:

Turismen i Europa ökar

Europa sätter turismrekord i år, men nästa år mattas ökningen av och flera orosmoln hotar, enligt en rapport från European Travel Commission.

Reseindustrins återhämtning saktar in och många ekonomiska orosmoln finns i horisonten. European Travel Commission, ETC, skriver i sin senaste kvartalsrapport om tillståndet för den europeiska reseindustrin att det finns flera faktorer som kan påverka negativt. Tre olika fronter bjuder på orosmoln: eurokrisen, recession i USA och ekonomiska svårigheter i länder som Kina. Var och en av dessa faktorer kan vara tillräckliga för att återigen försätta världsekonomin i recession.
 
I slutet av 2011 förväntas antalet internationella besök till Europa dock ha överstigit rekordet som sattes år 2008. Nästa år kommer dock inresandet öka långsammare, med 2,3 procent jämfört med 5,6 procent i år, enligt prognosen.
De europeiska flygbolagen har haft en robust ökning i efterfrågan i september. Tillväxten per vecka har i genomsnitt legat på nästan 8 procent. I augusti ökade efterfrågan på hotellrum med nästan 4 procent.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.