Annons:

Annons:

Turismen i södra Småland erkänns som en basnäring

Destination Småland ska få en strategi för de kommande tio åren. Därmed räknas turismen som en av basnäringarna i regionen.

Besöksnäringen i södra Småland erkänns som en av områdets basnäringar. Regionförbundet södra Småland har beslutat att en strategi ska läggas upp för de kommande tio åren.
 
– Det här har vi väntat på. Det behövs långsiktiga planer och investeringar för att utveckla Småland som besöksmål. Då måste alla goda krafter samverka mer, säger Lena Stävmo, vd på Destination Småland.
 
Strategin ska innebära en gemensam vision och hur den praktiskt ska uppnås av både företag och offentlig sektor.
– Nu kan vi ta ansvar för vår del i den nationella strategin som staten genom Näringsdepartementet och företagen genom Svensk Turism tagit fram. Där formuleras en kaxig vision: ”Med fokus på hållbarhet ska vi fördubbla den svenska besöksnäringen på tio år. 2020 är den Sveriges nya basnäring och omsätter då 500 miljarder”. Det skulle för vår del innebära en omsättning på 2,3 miljarder och 600 nya jobb, säger Lena Stävmo.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020