Annons:

Annons:

Turister låter sig inte skrämmas av terrordåden i Oslo

Turisterna fortsätter att komma till Oslo trots terrordåden i den norska huvudstaden.

Hotellen i Oslo rapporterar att de har haft få avbeställningar sedan terrorangreppen i staden i fredags, skriver E24.no.
– Vi hade några avbeställningar på fredag, men det har inte varit några särskilda avbeställningar efter det. Några gäster har ändrat reserutt från centrumhotell till hotell utanför Oslo. Det är förståeligt att några har blivit rädda, men det verkar inte som att folk är rädda och det är inga stora ändringar här hos oss, säger Thon Hotels marknadsdirektör Turid Nyeggen.
 
– Vi har haft väldigt få avbeställningar och det verkar inte som att turisterna låter sig skrämmas av terrorn, säger Toril Sæther Bråthe, direktör för kundcenter och bokning på Choice.
 
Huvudorganisationen för handel och tjänster i Norge, HSH, säger att man inte har märkt någon effekt på landets besöksantal.
 
Hurtigruten meddelar att man inte har haft en enda avbeställning efter attackerna.
– Vi fick några förfrågningar på fredag kväll från folk som var oroliga, särskilt amerikaner. Men när det stod klart att terrorn var en mans verk och inte resultat av internationell terrorism blev folk lugnade, säger administrerande direktör Olav Fjell till NA24.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.