Annons:

Turisterna återvände till Stockholm

Efter en osäker inledning på säsongen har Stromma nu i augusti sett en stor tillströmning av turister i stockholmsregionen, enligt ett pressmeddelande.

Pandemin och restriktionerna har varit ett hårt slag mot turistnäringen. Fram till i början på sommaren såg läget fortfarande mörkt ut för de flesta i branschen. Stromma som arrangerar skärgårdsresor och andra turistupplevelser har nu i augusti sett en kraftig ökning av antalet besökare. 

– Fram till restriktionerna började släppa ordentligt i juli var det få som vågade boka resor och andra aktiviteter. Sen kom de utländska turisterna. Vi kan nu summera att vår onlinebokning har ökat med drygt 50 procent sedan början på sommaren. Nu i augusti har det varit fullt och vi har fått utöka båtkapaciteten jämfört med vad vi först planerade. Det är väldigt kul att både turisterna och stockholmarna nu är tillbaka, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma i ett pressmeddelande.

Under hösten kommer Strommas verksamhet med skärgårdsresor att återgå till en omfattning i nivå med innan pandemin. Alla båtar följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket bland annat innebär avstånd och begränsning i antalet passagerare.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024