Annons:

Annons:

Turisterna blir fler över hela världen

Den internationella turismen har återhämtat sig från finanskrisen snabbare än väntat. År 2010 ökade resandet med sju procent i världen. 

För två år sedan, 2009, slog finanskrisen hårt mot turistbranschen som sjönk med fyra procent. Men med förbättrad ekonomi i världens länder ökar resandet igen. Förra året reste 935 miljoner människor till ett annat land, vilket är en ökning med sju procent, enligt Världsturismorganisationen (UNWTO).
Den starkast växande regionen är Asien som ökade med 13 procent år 2010, medan norra Europa tillhör en av de få regionerna som inte ökat sin turism tillräckligt för att återhämta sig från krisen 2009.
Några av de länder som har fått en stor ökning av turister är: Brasilien (52 procent), Saudiarabien (28 procent), Ryssland (26 procent) och Kina (17 procent).
UNWTO tror att turismen kommer att fortsätta öka under 2011, men inte i samma snabba hastighet som förra året. I år tror man på en ökning kring 4–5 procent, i jämförelse med förra året.
 
Text: Vagabond

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019