Annons:

Annons:

Turisterna överger Sri Lanka: ”Inga bokningar till oktober”

Sedan freden för tio år sedan har turistnäringen i Sri Lanka vuxit sig stark. Men i veckan som följde påskhelgens terrordåd rasade antalet resebokningar med 186 procent. Det skriver Reuters som refererar till siffror från Forward Keys. Allt över 100 procent visar fler avbokningar än bokningar. Enligt statistiken så hade bokningar till och med juli och augusti ökat med 2,6 procent på årsbasis innan attackerna. En vecka senare var siffran minus 5,2 procent. – Det finns inga bokningar den här veckan, nästa månad eller till och med i oktober. Alla har avbokat, säger Samanmali Collone som driver Warahena Beach Hotel i Bentota till nyhetsbyrån.

Ett allvarligt slag mot sektorn är också ett slag mot landets hela ekonomi. Turism är den tredje viktigaste sektorn i Sri Lanka. Premiärminister Ranil Wickremesinghe har lyft Bali och Egypten som exempel på att den viktiga näringen går att rädda.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.