Annons:

Annons:

familj pa strand

Turistparadis går på knäna – strateg tror på comeback

Coronapandemin har inneburit en fundamental tvärnit för den globala turismen. För de så kallade turistparadisen – ofta små öriken med stor andel turism i bruttonationalprodukten – är läget särskilt svårt, skriver TT.

Ett exempel är Fiji. I juli i år tog önationen emot strax över 700 besökare. Motsvarande siffra i fjol var drygt 96 000, enligt landets statistikbyrå.
Enligt beräkningar från ratinginstituten Moody’s och McKinsey kan den globala turismen rasa mellan 50 och 80 procent i år.
SEB:s chefsstrateg för tillväxtekonomier, Per Hammarlund, tror dock att återhämtningen tar fart så fort det finns ett vaccin på plats och restriktionerna minskar.
– Det kanske tar lite tid för flygbolagen att komma tillbaka i kapacitet, men så länge prissättningen finns kvar och det säljs flygbiljetter kommer turismen tillbaka, säger han till TT.

En kommentar

  1. Erik: Aha behöver man vara chefsstrateg på SEB för att komma fram till det rätt uppenbara?. Den slutsatsen har nog de flesta räknat ut redan, trots avsaknaden av fin titel Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.