Annons:

familj pa strand

Turistparadis går på knäna – strateg tror på comeback

Coronapandemin har inneburit en fundamental tvärnit för den globala turismen. För de så kallade turistparadisen – ofta små öriken med stor andel turism i bruttonationalprodukten – är läget särskilt svårt, skriver TT.

Ett exempel är Fiji. I juli i år tog önationen emot strax över 700 besökare. Motsvarande siffra i fjol var drygt 96 000, enligt landets statistikbyrå.
Enligt beräkningar från ratinginstituten Moody’s och McKinsey kan den globala turismen rasa mellan 50 och 80 procent i år.
SEB:s chefsstrateg för tillväxtekonomier, Per Hammarlund, tror dock att återhämtningen tar fart så fort det finns ett vaccin på plats och restriktionerna minskar.
– Det kanske tar lite tid för flygbolagen att komma tillbaka i kapacitet, men så länge prissättningen finns kvar och det säljs flygbiljetter kommer turismen tillbaka, säger han till TT.

En kommentar

  1. Erik: Aha behöver man vara chefsstrateg på SEB för att komma fram till det rätt uppenbara?. Den slutsatsen har nog de flesta räknat ut redan, trots avsaknaden av fin titel
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024