Annons:

Tylösand i topp när svenskarna utser Sveriges bästa strand

Tylösand är Sveriges finaste och bästa strand – i alla fall om svenskarna får bestämma. Det visar en ny undersökning av Kantar SIFO på uppdrag av Resia. Böda Sand på Öland och Sudersand på Gotland placerar sig på andra respektive tredje plats.

– Kul att Tylösand lyckades behålla guldmedaljen från förra året, som de då fick dela med Böda Sand på Öland. I år sticker de ut och kniper förstaplatsen för sig själv. Vi säger stort grattis till Tylösand som är väl värda en förstaplacering. Några av framgångsfaktorerna är självklart den fina sandstranden, den härliga semesterstämningen men kanske framför allt Hotel Tylösand som erbjuder pulshöjande after beach, bra restauranger och fina rum med utsikt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia i ett pressmeddelande.

Många utmanare men svårslagen vinnare

Enligt undersökningen från Kantar SIFO hamnar även Pite Havsbad, Skanör/Falsterbo och Skrea Strand högt upp på topplistan. Men den välkända och klassiska stranden strax utanför Halmstad var för svår att slå.

– Vi som bor i Halmstad har aldrig tvekat om vilken som är Sveriges finaste strand, men att även resten av svenskarna håller med är nog det bästa betyg man kan få. För oss som jobbar i denna makalösa naturmiljö handlar det hela tiden om att inte bara förvalta utan ständigt förnya wow-känslan man får här. I sommar är det nya Solgården som har suddat ut gränsen mellan inne och ute med nya terrasser, tak och barer några meter från stranden, säger Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand, som utsågs till Sveriges mest luxuösa havsnära hotell 2017..

Många svenskar väljer att stanna hemma i sommar

I undersökningen som gjordes ställdes även frågan om vart man drömmer om att resa på semester i sommar. Hela 35 % svarade att de inte ska lämna landet alls, något som definitivt kommer gynna Tylösand och de andra stränderna på listan.

– När frågan ställdes var det som varmast här hemma och den regniga sommaren vi är vana vid och som vi sedan upplevt var som bortglömd. Detta tror jag definitivt påverkade resultatet. Om vädret håller sig någorlunda här hemma i sommar tror jag att det här är något som kommer märkas på våra svenska stränder i form av betydligt fler besökare, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

*Svenskarnas favoritstränder på hemmaplan

  1. Tylösand
  2. Böda Sand
  3. Sudersand
  4. Pite Havsbad
  5. Skanör/Falsterbo
  6. Skrea strand/Getterön/Sandhammaren/Tofta strand/Åhus strand
  7. Knäbäckshusen/Sandhamn (Gotland)/Skansenbadet/Torö strand
  8. Haverdal/Varamobaden (Motala)
  9. Nordkoster
  10. Smitingen (Härnösand)/Köpingsvik (Öland)

*Listan är baserad på resultat från SIFO-undersökningen som gjordes i början av juni 2018 där 1024 svenskar tillfrågades.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024