Annons:

Annons:

UD avråder från resor till Bangkok

Idag förväntas stora demonstrationer i  Bangkok. Svenska utrikesdepartementet (UD) råder därför svenskar att inte resa dit ochde som är på plats att stanna inne på hotellen och att iaktta extra stor försiktighet.

Med anledning av säkerhetsläget i den thailändska huvudstaden avråder UD tillsvidare från ”icke nödvändiga resor” dit. Avrådan gäller inte transit på Suvarnabhumi flygplats för vidare resa till andra destinationer i Thailand eller för internationella resmål.
I går dödades minst en person och ett 70-tal skadades när konflikten mellan den thailändska regeringen och de demonstrerande rödskjortorna blossade upp på nytt.
I morse samlades hundratals kravallpoliser vid rödskjortornas läger. Polisen uppmanade dem att riva barrikaderna kring lägret, rapporterade thailändsk tv. Men rödskjortorna lydde inte ordern. Tv-bilder visade hur demonstranterna i stället hällde vad som verkade vara brännbar vätska på de högar av bildäck som utgör barrikader, med vässade bambukäppar nedstuckna här och var, skriver TT.
 
De regeringsvänliga gulskjortorna har samtidigt mobiliserat en stor grupp demonstranter som utlyst en demonstration i Bangkok idag. Över 50 000 personer väntas delta.
 – Attityden hårdnar från båda parter. Det blir uppenbarligen allt svårare för någon part att backa, eller att sträcka ut handen och be om en förhandling, säger Lennart Linnér, Sveriges ambassadör i Bangkok, till Sveriges Radio P1 Morgon.
Den svenska ambassaden uppmanar svenskar i Bangkok till extra stor försiktighet och att om möjligt uppehålla sig i sina respektive hotellområden.
 
– Vi varnar turister för att ens gå i närheten av demonstrationsområdena, det kan bli nya sammandrabbningar, säger Lennart Linnér.
 
Enligt nyhetsbyrån AFP finns en japan och en australier bland de skadade från torsdagens granatattacker. Enligt svenska ambassaden finns det med största sannolikhet inte svenskar bland de skadade.
Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.