Annons:

 Unikt samarbete om Sverigeresor 

Från 13 juni öppnar åter Sverige för turistresor. En hårt drabbad bransch av researrangörer ser en möjlighet att klara sig efter att hela branschen lamslagits. I ett unikt samarbete mellan flera researrangörer presenteras nu allaSverigeresor.se.

Resmål och upplevelser Sverige har så otroligt mycket att erbjuda. Sápmi, Utö, Inlandsbanan, yogasemester, Islandshäst i Lapplandsfjällen, vandringar i unika miljöer, midnattssolens förtrollande land, Höga Kusten, Visby, Göta Kanal, midsommar i Dalarna, Göteborgs skärgård, Visingsö och mycket mer. ”Det är helt nya typer av resor som efterfrågas och tillsammans har vi tagit fram det bästa som finns av turistresor i Sverige” – säger Erik Dahlbom på Svenska Turistbussföretagen. 

De flesta av de drygt 200 unika resmålen presenteras på allaSverigeresor.se sker med turistbuss. ”En turistbuss ger 1,8 kg koldioxid per 100 personkilometer mot 23 för flyg och 4,5 för tåg” –fortsätter Erik. På allaSverigeresor.se finns det ändå ett antal resor med tåg. ”Hela sträckan längs Inlandsbanan går t ex inte att köra turistbuss” – avslutar Erik. 

Vad är allaSverigeresor.se AllaSverigeresor.se är ett samarbete mellan ett 20 tal svenska researrangörer och deras systemleverantör Travelize. Resor med avresor från över 230 orter i Sverige till resmål i Sverige. 

”Vår ambition är att resandet ska komma tillbaka till normala nivåer inom överskådlig framtid och vill visa på miljöfördelar och bredd i upplevelser i Sverige med turistbuss”, säger Anders Lindström på Travelize. 

Kommentarer är stängda.