Annons:

Annons:

Vaccineringen kan ge stark comeback

Om nuvarande vaccinplan lyckas står de branscher som drabbats hårdast av coronapandemin inför en ljus framtid. Det spår Stockholms handelskammare i en ny prognos, som tagits fram tillsammans med Oxford Economics. Bland annat kan huvudstadsregionens hotell- och restaurangnäring öka 35 procent under året, om allt går vägen. – På pappret står vi inför en stark återhämtning. Det förutsätter dock att vaccineringen faktiskt sker under första halvåret och vi steg för steg närmar oss mer av ett normalläge under våren. Rent konkret betyder det ju att vaccineringen är otroligt viktig för tillväxt, jobb och i slutet landets välstånd, säger handelskammarens chefekonom Stefan Westerberg enligt ett pressmeddelande.

Stockholms handelskammares prognos

5 kommentarer

  1. Nils: Det låter möjligt. Har dock nästan slutat att läsa travelnews sedan det blev betalspärr. Jag har ju blivit av med mitt jobb i branschen :(
  2. Ebba: @Nils - Kan bara hålla med dig! Går inte att läsa TN längre. Vi vanliga "arbetare" ej beslutsfattare har inte en chans längre att följa med i branschen. Så många artiklar som vi aldrig kommer åt. Hur tänker man då? Det är ju vi som är "golvfolket" och behöver informationen. Beslutsfattarna, vars företag betalar för TN medan vi arbetare måste betala själva för att hålla oss uppdaterade? Dessutom när nu merparten av alla är permitterade och inte får full lön. Går inte ihop.
  3. Vera: Sant ,att vaccinering är otrolg viktig för tillväxt ,så börja vaccinera folket i denna ordning som säger FHM ,istelet att alla börjar ha sina egna prioriteringar(Sienna familjemedlem m.m. Håller even helt ,med dem ovanståede personer ,att man borde inte i dessa tider betala ,för premium Travel News att kunna läsa alla nyheter.
  4. Arg TN läsare: Håller med om betalspärren, fotfolket behöver nyheter och branschkännedom. Vi som är permitterade, uppsagda m.m. har inte pengar över att betala för detta. Svara gärna på detta Nils eller Viggo.
    • Travel News: Vi samlar de viktigaste nyheterna helt gratis och skickar ut dem varje morgon. Tyvärr har vi inte råd att ge bort analysen helt gratis. Det är samma sak på alla tidningar. Vi måste ta betalt för att överleva. 299 kronor i månaden är ingen extrem kostnad för att viktigt arbetsverktyg även om vi förstår att det är tufft nu för många.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.