Annons:

Världspremiär för Travel News i Almedalen

Rapport 1 från Almedalen: söndag lunch. "Sverige är turismens u-land."

Solen skiner, men det är isande kallt i skuggan på Vinägers uteservering. Travel News utsända äter sin första lunch under Almedalsveckan. Maten smakar som den alltid gjort och ölen är på samma nivå. Det är gott, men platsen är ännu bättre. Vinäger är Almedalens Riche.

De flesta tälten och mingelborden är på plats, men ännu återstår det sista fixet innan portarna slås upp i morgon. Måndag, tisdag och onsdag är dagarna som gäller för näringslivet. Av de 4351 seminarierna under veckan handlar 37 om besöksnäringen i en eller annan aspekt. Klickar vi i rutorna kommunikation och infrastruktur i programmet ökar antalet seminarium som borde vara intressanta för Travel News till 217. Vi kommer inte hinna gå på och skriva om alla, men några lovar vi att bevaka. Ett problem med debatterna i Almedalen är att panelerna ofta består av människor som tycker samma sak. Men det finns värre lidande.

På färjan till Gotland fick vi vänta på vår hamburgare i 90 minuter. De tre första gångerna jag gick till köket och undrade var min Öjburgare och min managers fish and chips blev av fick jag svaret att det var kö och många var före mig. Tonåringarna i kassan tittade på mig som om jag var dum pappa. När vi närmade oss land gick det upp för personalen att något hade blivit fel och då fick jag vänta i ytterligare sju minuter. Då fick jag förstås fel beställning, två burgare och ingen fisk, men när blodsockret är nere på minus elva äter man vad som helst. När vi ätit upp allt på tallriken kom en ung man springande med en fish and chips och undrade när vi skulle äta upp hans mat som nu var klar…

Alltså, Sverige är ett turismens u-land. Jag menar, en fredagkväll, båten är full med 1500 resenärer, kom det som en chock för ledningen på Destination Gotland att många vill ha något att äta? Ett gnäll till. I Kneippbyn besökte jag tre toaletter. På samtliga saknas det handdukar i någon form. Okej, nu har jag gnällt färdigt i den här krönikan.

Det är Moderaternas dag i Almedalen och trots att partiledaren Ulf Kristersson har fullt upp med att hålla ihop sin allians så lär han ha nämnt att flygskatten ska avskaffas. Ikväll klockan 19 håller Ulf sitt debuttal i Almedalen. Vi är på plats och återkommer med en rapport i gryningen. Då kommer det också heta nyheter om Nordens mest spännande flygbolag.

Kommentarer är stängda.