Annons:

Annons:

Världsturismen passerar en miljard 2012

Nästa år kommer världen att passera gränsen för en miljard turister. Senast år 2030 kommer 1,8 miljarder personer att turista internationellt varje år.

En ny rapport från UNWTO visar att världens turister spränger miljardvallen nästa år, skriver Travel News Norge. Antalet turister fortsätter att öka varje år och trots att ökningen avtar något i tempo under de kommande åren kommer turismen att växa 80 procent mellan åren 2012 och 2030.
 
UNWTO spår att världen senast år 2030 kommer att passera 1,8 miljarder turister. Det innebär att fem miljoner människor kommer att passera landsgränser varje dag.
 
Ökningen i turism kommer enligt UNWTO att vara dubbelt så stor i utvecklingsländer som i andra länder. Länder i Asien, Sydamerika, Central- och Östeuropa, Mellanöstern och Afrika kommer i genomsnitt att ha en ökning på 30 miljoner turister om året, medan andra länder kommer att öka i genomsnitt 14 miljoner om året.
 
År 2030 kommer utvecklingsländerna att ha en marknadsandel på 58 procent och redan 2015 kommer de länderna att ha lika många turister som de utvecklade länderna.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020