Annons:

Annons:

Visit Sweden byter vd

Thomas Brühl lämnar posten som vd för Visit Sweden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Orsaken är enligt pressmeddelandet att ”den digitals transformationen som påbörjade 2015 nu går in i en andra fas, vilket styrelsen ser som en lämplig tidpunkt för vd-byte”.

– Thomas har i hög grad bidragit till att utveckla Visit Sweden till en betydande aktör inom besöksnäringen och till att stärka Sverigebilden utomlands. Vi önskar Thomas lycka till i hans fortsatta karriär, säger Elisabeth Gauffin, styrelseordförande.

Kristina Ösund, administrativ direktör, verkar sedan i fredags som tillförordnad vd, en tjänst hon kommer att ha under rekryteringsfasen.

Thomas Brühl har varit anställd på Visit Sweden under 12 år.Hans uppsägningstid inleddes i fredags men han kvarstår i bolaget till årsskiftet. Efter uppsägningstiden kommer avgångsvederlag utgå med avräkning mot ny lön, skriver Visit Sweden i ett pressmeddelande.

4 kommentarer

 1. En branschräv: Inte en dag för tidigt. Sverige syns alldeles för lamt jämfört med andra Europeiska länder på de internationella scenerna och de större mässorna. Ett förslag för framtiden är att jobba mer ihop med branschen vid beslut istället för att sitta och styra allt själva.
  Svara
 2. AVJ: Då är det kanske slut med att annonsera smörgåsbord i Kina, där man inte äter kall mat??
  Svara
 3. TIBORFOTO da iMMORTALIZER: Första intrycket kan man inte göra andra gången! Jag blev PAFFF... när du visste vem jag var, på ditt första press-möte 12 år sedan. ( Det är bara DU&JAG vet vad jag syftar på!) Lycka till ! Med respekt Tibor BÁRÁNY
  Svara
 4. Freedomtravel.se: Vad Sverige behöver är ett större samarbete med resebloggar som når ut. Vi var på resemässan "Matka" i Finland i januari som är varje år och Där anordnar dom samtidigt en resebloggvecka för bloggare från hela världen. Det är föreläsningar och seminarier. Det är alltid pre och post tour där man skickar ut resebloggarna runt hela Finland på upplevelser. det här sprids sen i alla länder som dom kommer ifrån varje dag. Inte konstigt att Finland har kommit upp på kartan och vad gör Sverige? Någonting behöver göras! Vi sitter i ett nätverk med 100 svenska resebloggare som vet hur vi ska nå ut och har kontakter med andra bloggare i många andra länder. Vill ni ha hjälp så är det bara att höra av er. Peter & Helena på freedomtravel.se.
  Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Account Manager M&E & Healthcare
Sista ansökningsdag:
14 december 2018
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019